Gunn Mari Sørløkk hentet hjem ikke mindre enn to gull og to sølv fra helgas NM i frisering. Nå venter VM.

Meldals-jenta er en av Norges beste frisører, og om seks uker er det VM i Seoul, Sør-Korea som gjelder. Med mamma og bestemor som heiagjeng.

– Jeg trodde alt gikk i vasken under første del av motekombinasjonen på lørdag. Alt gikk skeis, jeg brukte altfor mye glanslakk slik at håret ble for tungt, og ingen ting ble slik jeg hadde planlagt. Dette var den beste frisyren jeg har planlagt noen gang, og jeg har trent og trent og trent. Så skjærer det hele seg i konkurransen. Jeg kasta dokkehodet med den mislykka frisyren i golvet etterpå... Og så endte jeg med å få andreplass!

Nybakt norgesmester Gunn Mari Sørløkk (25) ler oppgitt. Litt skuffet over at det ikke ble gull, men veldig glad fordi dommerne så kvaliteter også i arbeidet som ikke gikk så bra.

– De likte linja og mente det var en bra form i arbeidet, sier frisøren selv.

Fullklaff!

I mesterskapet deltok Gunn Mari i to kategorier; motekombinasjon som består av daglig- og aftenfrisyre, og kategorien brudefrisyre. Det var dagligfrisyren som ikke gikk helt som planlagt. Aftenfrisyren, derimot, satt som et skudd. Denne delen av konkurransen gikk på søndag. Alt gikk på skinner.

– Det er det beste jeg har gjort i konkurranse. Jeg klarte å holde nervene i sjakk etter «fadesen» på lørdag, og frisyren ble virkelig flott. Fullklaff og førsteplass, forteller Gunn Mari og gliser bredt.

Brudemester

Etter noen minutters pause startet konkurransen i brudefrisering. Her hadde Gunn Mari med seg egen modell, nemlig Meldals fitness-dronning Elisabeth Wangen. Og jaggu vant meldalingene igjen! Gunn Mari Sørløkk ble like godt norgesmester i brudefrisering.

Sølv i dagligfrisyre og gull i aftenfrisyre ga sølv i kategorien motekombinasjon. Brude-gullet i tillegg gjorde at frøken Sørløkk kunne ta med seg to førsteplasser og to andreplasser heim til Meldal i helga.

VM i Korea

Om seks uker reiser Gunn Mari til VM i Seoul sammen med bestemor Guri Kalstad og mamma Marit Kalstad Sørløkk – begge mangeårige frisører i Meldal frisørsalong. De to utgjør antakelig en relativt engasjert heiagjeng. På den andre siden av kloden skal jenta fra Meldal prøve å nå målet sitt om å komme så høyt som topp 10-15 i mesterskapet. Hun skal delta i motekombinasjon, men ikke brudefrisering.

– Du satser høyt?

– Ja, det må jeg. Hvis ikke kan jeg være hjemme. Som treneren min, Dag Gustavsen, alltid sier: En må gi alt og satse på å nå toppen. Med uunnværlige Dag pluss de andre på laget, kan drømmen bli virkelighet, sier en sliten, men lykkelig Gunn Mari Sørløkk.