Billettene legges ut for salg nøyaktig ett år i forveien, 11. februar 2016.

Tore Johansen, frontfigur og vokalist, slår det fast en gang for alle: Det har vårt 50 år med Difference og 25 år med Travellin' Strawberries. Som om det ikke er nok, så lever Difference fortsatt i aller beste velgående. Derfor er det også rimelig enkelt å invitere til jubileumskonsert med innbudte gjester.

– Stage Dolls har allerede bebudet at de vil komme, forteller Johansen.

Gutta i Difference er i aller høyeste grad oppegående og spilleklare, og publikum er fortsatt sugne på de gode, velklingende låtene til bandet som kunne nådd langt lengre om alt hadde ligget til rette for dem på 70-tallet.

Originalbesetning

Selv om det ikke ble internasjonal karriere, så er Difference fortsatt ettertraktet som konsertband. Siste helg spilte de på Finnsnes i Troms.

– Vi spiller fra tre til ni konserter i året, opplyser Johansen.

Siste opptreden lokalt i Trøndelag var med Skaun storband ved Trøndelag Teater som var stor suksess både musikalsk og publikumsmessig.

Difference opptrer med originalbesetninga som er Tore Johansen, Ivar Gafseth, Erling Mylius, Knut Solem og Stein Olsen

«De nattergale» kommer

I tillegg til at Difference er 50 år, kan også Travellin’ Strawberries, som består av Tore Johansen, Ivar Gafseth, Erling Mylius, notere seg 25 år i bransjen. Travellin’ Strawberries slo igjennom med The Julekalender som gikk som en farsott på norske TV-kanaler i noen år. Her møtte vi Gafseth som potetbonden Olaf Sand, Johansen som Gjertrud og Mylius som Benny.

– «De Nattergale» som har laget den danske utgaven av The Julekalender har allerede bebudet sin ankomst i Olavshallen om ett år, sier Tore Johansen som for ordens skyld legger inn en forutsetning for jubileet at de forsatt lever. Og det regner han med at de gjør.

– Vi har ikke tid til annet, ler han.

Ivar Gafseth, Erling Mylius og Tore Johansen utgjør Travellin’ Strawberries. Arkivfoto