Det var i fjor sommer at ekteparet Gunnlaug og Erling Skogen søkte om å få være med i ordningen med utkjøring av varm mat et par dager i uka.

– Når man er blitt så opp i årene, så er det noe med det. Jeg prøver å lage middag som er enkel å lage, men når man begynner å bli så gammel som jeg så hadde det vært greit å slippe, sa Gunnlaug da ST intervjuet dem i oktober i fjor.

Ikke bekymret

For Skaun kommune avslo søknaden med begrunnelsen at de to hadde god nok helse til å lage maten selv.

«Kommunen mener kort oppsummert at Skogen er i stand til å skaffe seg matvarer på egen hånd. De klarer å lage/varme seg middag, og det er ikke knyttet noen bekymringer rundt deres ernæringsstatus», skriver saksbehandler Inger Karen Skarbo i et brev til Gunnlaug Skogen.

Politisk støtte

Saken vakte stor oppmerksom, også blant politikerne i Skaun, og i kommunestyrets desembermøte fikk Frps Anita Gilde full tilslutning til forslaget om at alle eldre skulle ha mulighet til å ta del i ordningen.

Mandag denne uka kunne imidlertid ekteparets sønn Willy Skogen fortelle at foreldrene fortsatt ikke fikk ta del i ordningen.

– Det endte opp med at vi måtte ta kontakt med Melhus kommune og Buen eldresenter. Der var det ikke noe problem å få være med i en ordning med tillaging av mat, og nå kjøper vi mat der på fredager. Men jeg må kjøre dit og hente maten for dem, sier sønnen, som synes det er rart man må gå til nabokommunen for å få hjelp.

Vil bedre tilbudet

Samme dag la Skaun Frp ut på sin hjemmeside en kommentar om at ektepartet fortsatt ikke har fått kjøpt seg mat via matombringingsordningen, og onsdag kontaktet NRK Skaun kommune og ordfører Jon P. Husby. Han kunne da fortelle at søknaden om praktisk bistand for ekteparet Skogen var blitt innvilget tidligere samme dag

– Denne enkeltsaken er nå i orden, og for framtiden vil dette tilbudet bli bedre for seniorene i kommunen, sier Husby til NRK.