Et rått band, gode solister og et kor med kjempetrøkk får virkelig i gang rockefoten. Men ståpelsen kommer for alvor når Jon Erik Grøset formidler «The River».

Overspill

Det er ikke nødvendigvis skuespillerprestasjonene en husker best fra denne oppsetningen, kanskje heller ikke tekstene. Hederlige unntak finnes; Håkon Dollis er for eksempel en fin type som kaféverten, eller selveste Kokken som alle rocker rundt, om en skal holde seg til tittelen. Tonje Opøien har også et fint skuespillertalent i tillegg til sangstemmen. I stykket som helhet er det imidlertid av og til en tendens til overspill som burde vært strammet inn.

Godt orkester

Men musikken, mine damer og herrer! Musikalsk leder Jo Ranheim og gutta i bandet, fortjener all mulig ros og kred for et herlig driv som er motoren i hele forestillingen. Anett Hjelkrems koreografi er sprek og sprudlende, og når man som Nå-Kor har et arsenal av gode solister å ta av, er det bare å kjøre rockehistorie fra fire tiår.

Den yngste solisten, Julie Sneeggen, står bramfritt i skinndress og på høge hæler og synger «Lov rock’n roll» sammen med Marthe Opøien, Ragnhild Smedplass og Stine Hegle. Tøft! Kult!

Og som sagt; gode stemmer står i kø i dette koret. Wenche Jonli Smørholm og flere med «Honky Tonk Woman», Lene Reklev med «Thriller», Ove Smedplass med «All You need is Love», Kristine Grøset med «Alone» og Espen Skjuleng med en vill versjon av «Livin on a Prayer» - gode prestasjoner! Alle dere andre likeså – både kor og solister!

Sår og vakker

Men det er Emilie Wiger og Jon Erik Grøset som virkelig gir publikum ståpels og tårer i øynene. Emilie, som Janis Joplin, synger hjertet i stykker med «Piece of my Heart». Nydelig! Og Jon Erik tar nesten knekken på en gammel Springsteen-fan med sin utrolige versjon av «The River». Sårt, vondt, betagende.

Bare disse to numrene er verdt turen og billettpengene!

Svinger rått

Solistprestasjonene til tross: Det er likevel som kor at Nå-Kor lever og leverer aller best. Trøkket, sangferdighetene, rytmefølelsen og innlevelsen er stadig på plass i denne gruppa som, imponerende nok, setter opp en stor oppsetning hvert eneste år. Rockefoten blir nesten vanskelig å holde styr på utover i andre akt – det svinger helt rått.

Når det i tillegg er lett å føle seg hjemme hos den eggsteikende kokken og hans gemyttlige kone, vil nok folket kjenne sin besøkelsestid og ta en tur til Nå-Kors kafé i helga eller på en av de andre forestillingene. Ta på rockeskoa!

«Rock around the Kokk» er anmeldt på grunnlag av torsdagens generalprøve.

Anne Mari Svinsaas