Nettopp denne forestillinga mener kulturleder Arne Fagerholt må få folk til å bestille seg billetter og gå mann av huse.

– Stykket har fått svært gode tilbakemeldinger overalt hvor det er blitt spilt, sier Fagerholt som framhever forestillinga som et av de store høydepunktene ved Orkdal kulturscene denne sesongen.

Verdensberømt

For denne udødelige og verdensberømte komedien av Shakespeare har visstnok alt: Den er full av romantikk, ablegøyer, men også alvor, eventyr og ettertanke. Her møter vi stormforelsket ungdom, ektefeller som bedriver grusomme triks overfor hverandre, dype generasjonskonflikter med trusler om død og fordervelse, mystiske hallusinogener og en aldri så liten djevel av en alv, Puck, som tukler det til for absolutt alle. Altså alt hva vi forventer av en komedie.

Likevel så strever alle mot det samme, nemlig at kjærligheten skal seire.

Mye lekenhet

At Jo Strømgren har regissert forestillinga, gjør den ekstra spennende. Ikke mindre spennende er det at den spilles av kompaniet «Fjerdeklasses produksjoner». Det er kullet som gikk ut fra Teaterhøgskolen for fire år siden, og som i rekordfart har etablert seg som lovende skuespillere og som i kraft av sin unge alder, har mye lekenhet i seg.

Rosende omtaler

Pressen og publikum på spillestedene har blant annet skrevet:

«En skikkelig feiring av Shakespeare (...) Her har det hele blitt lett og lekent, vakkert og ustyrtelig morsomt, med alt fra greske søyler til alver, vakre dansesekvenserog en busk så uttrykksfull at det er forståelig at den har fått sin egen plass på rollelisten.» (Telemarksavisa)

«Da Shakespeare kom til Ibsenbyen ble det fest! Teaterfest! Klassisk komedie; leken frodig og burlesk. Herrlig!» (Publikum)

«Gled dere folkens! Dette er Shakespeare i ny drakt - men likevel gjenkjennelig. En herlig forestilling med masse energi, humor og «strømgrenske» bevegelser på scenen. Anbefales! » (Publikum)

Spenstige scener i Shakespeares Midtsommernattsdrøm.