Det vekket sterke reaksjoner blant politikerne fra de andre kommunene da ordfører Jon P. Husby i Skaun varslet at han ikke ville signere intensjonsavtalen som han selv hadde vært med og forhandlet frem.

De seks kommunene Orkdal, Meldal, Skaun, Agdenes, Snillfjord og Rindal var fredag samlet på Bårdshaug herregård på Orkanger for å skrive under intensjonsavtalen om kommunesammenslåing.

Da avtaleteksten var ferdigskrevet utpå formiddagen, gjenstod kun signering. Men da Orkdal-ordfører Oddbjørn Bang ba de andre ordførerne komme til bordet i 12.30-tida for å skrive under avtalen, ble Skaun-ordfører Jon P. Husby sittende. Med andre ord: Han ville ikke signere avtalen.

– Skaun har vært tydelig på at vi skal være med i forhandlingene, men at vi ikke kan skrive under noe så lenge forhandlingene i vårt andre samarbeidsalternativ (Melhus, Midtre Gauldal, Skaun) fortsatt pågår, forklarte Husby.

Han påpekte at dette er vedtatt av kommunestyret: Avtale med begge alternativene skal ferdigforhandles før en signering finner sted.

«Skaun-manøveren» gjorde at også de fem andre ordførerne ventet med å signere. De ble usikre hva de skulle gjøre videre, og måtte «summe seg» litt.

Oddbjørn Bang kaller Skaun en useriøs samarbeidspartner, mens Agdenes-ordfører Oddvar Indergård sier det er forkastelig at de ikke hadde varslet tidligere at de ikke ville signere, etter å ha vært med «hele veien».

Les mer om den dramatiske vendingen i lørdagens papirutgave