Et massivt flertall av dem som stemte ved mandagens folkeavstemning i Aure, ønsker å bestå som egen kommune.

Dermed skal det mye til før politikerne trosser folket sitt og innlemmer Aure i en kommune sammen med Hemne, Halsa og Snillfjord.

Ikke overrasket

Snillfjords varaordfører, Bernt Olaf Aune, er ikke overrasket over resultatet.

– Det er en situasjon vi har vært klar over hele tiden, så det kommer ikke som noen overraskelse.

– Vil en kommune med Hemne, Halsa og Snillfjord være kraftfull nok?

– Blir det slik at Aure faller ut, så vil dette alternativet bli redusert. Så da blir det en vurdering vi må ta, sier Aune som understreker at Snillfjord må fortsette den prosessen kommunen er i gang med.

Spent på de unge

Det innebærer at folket skal involveres i ukene som kommer. Men ikke via folkeavstemning, slik som i nabokommunen Hemne.

Snillfjord er blant kommunene som har valgt å gjennomføre en innbyggerundersøkelse, og det er Aune glad for. Han håper på en større deltakelse enn det hemnværingene fikk på folkeavstemningen.

– En innbyggerundersøkelse gir oss mulighet til å stille flere spørsmål slik at vi kan få fram nyansene. Vi kan blant annet se hva de unge mener. Det er tross alt dem vi skal bygge en ny kommune for.

Snillfjordingene står foran flere valg. Skal de stå alene, gå sammen med Hitra, bli en del av orkdalsregionen eller danne en ny kommune sammen med Hemne og eventuelt Aure og Halsa? Og skal Snillfjord splittes opp?

Mot Orkdal

Tidlig i prosessen i Hemne var det flere som tok til orde for en sammenslåing østover, mot orkdalsregionen. Dette ble ikke med som et alternativ i folkeavstemningen.

– Skulle du ha ønsket Hemne med i en storkommune sammen med Orkdal, Aune?

– Det har vært ønsket fra Snillfjord hele veien, men jeg tror det er for sent i denne omgang, når vi ser hvor mye tid og ressurser som er gått med for å få til intensjonsavtaler. Men man vet aldri hva som skjer om fire år.