3. mai er det duket for folkemøte på Ven oppvekstsenter i Snillfjord. Arrangør er Statnett, som på denne måten vil informere folk i Snillfjord om byggingen av den kommende 420 kV kraftledningen mellom Snillfjord og Surnadal.

For berørte grunneiere og rettighetshavere vil Statnett i tillegg ha åpne kontordager i Hemne, Surnadal/Rindal og i Snillfjord hhv. 28. april, 2.mai og 3. mai.

"Her vil det bli gitt informasjon om hvordan den enkelte eiendom blir berørt av prosjektet, herunder hvilke veier og anleggsplasser vi ønsker å benytte", skriver Statnett i invitasjonen.

Det er beslutningen om den storstilte vindkraftutbyggingen på Fosen som gjør at Statnett nå starter arbeidet med kraftledningen. Oppstart er satt til 3. mai og man forventer å bruke tre år på utbyggingen.

"Første aktivitet vil være skogrydding av mastepunkter og ledningstrase, med oppstart i Snillfjord kommune", skriver Statnett. Deretter fortsetter arbeidet sørover, og arbeidet med å klargjøre veger og anleggsplasser samt fundamentering av master starter i juni.