Heimdal Sag AS skal bygge ut et 11 mål stort område på østsida av fylkesvei 710 i Råbygda i Orkdal. Området ble i 2012 solgt av grunneier Erik Morten Garberg for ti millioner kroner.

Prosjektet har fått navnet Gjølmetunet. Bakgrunnen er at området er skilt ut fra Gjølme gård.

Det første byggetrinnet av to planlagte, med 24 boenheter, ble torsdag 28. april ut på Finn.no. Offisielll salgsstart er mandag kveld 9. mai på Bårdshaug herregård på Orkanger.

Byggetrinn 1 omfatter:

* 8 leiligheter (to firemannsboliger) med bruksareal fra 67-95 kvadrat. Pris fra drøyt 2,5 til drøyt 3 millioner kroner.

* 3 stykk tomannsboliger (6 boenheter) på 106 kvadrat hver. Pris fra drøyt 3,1 millioner kroner.

* 6 eneboliger på 148 kvadrat. Pris er knapt 4,3 millioner kroner.

* 4 eneboliger på 123 kvadrat. Pris knapt 3,8 millioner kroner.

– Interessen for prosjektet har vært god, opplyser Jørgen Eggen Rostad og Nermin Lizde i Eiendomsmegler 1, Orkanger.

Håpet er at byggestart skal skje i høst. Skissert byggetid er 12-14 måneder.

– Hvilke boliger som bygges først og sist avhenger av salgstakten på de ulike boenhetene, forklarer eiendomsmeglerne.

Salget i det første byggetrinnet avgjør også hvilke boligtyper som skal inngå i byggetrinn 2. Viser det seg at det er stor interesse for eksempelvis eneboliger, så blir det mer av det og mindre av noe annet.

Denne utbygginga i Råbygda er den største siden utviklinga av boligfeltet ved Glimt-banen, hvor det for øvrig er i ferd med å bygges kunstgrasbane nå.

På dette jordet inntil fylkesvei 710 i Råbygda i Orkdal skal det bygges nye boliger. Nermin Lizde (t.v.) og Jørgen Eggen Rostad i Eiendomsmegler1, avdeling Orkanger, skal selge boligene.