Leiligheten i overetasjen er allerede lagt ut for salg. Det samme vil snart skje med næringslokalet i underetasjen.

– Det har vært litt av en tur dette prosjektet. Det har slitt oss ut, innrømmer Odd Henrik Fosse, øyelege ved Orkdal øyeklinikk i Orkanger sentrum.

Sammen med Arita Jurevicute kjøpte Fosse «Kvarsnesgården» sommeren 2013 for 1,8 millioner kroner.

– Vi pusset opp for mer enn vi kjøpte bygget for, blant annet ble 12 meter av taket (råttent) skiftet ut forteller Fosse, som ved kjøpstidspunktet jobbet som øyelege på Lillehammer.

Mange «kriger»

Etter mye «fram og tilbake» under restaureringsprosessen (Arbeidstilsynet, dårlig sikring av arbeidere etc.), åpnet de øyeklinikken i juli 2014. Men da startet «kampen» om klinikken måtte innfri kravet om handicaptoalett i eget bygg, eller om de kunne få dispensasjon til å bruke handicaptoalettet i nabobygget, Orkdal bibliotek.

Til tross for mange «kriger», har pasienttilgangen ifølge øyelegen hele tida vært god.

– Det har vært en veldrevet klinikk, sier han.

Lagt ut for salg

Men nå er det altså slutt. Jurevicute har allerede flyttet til Oslo og startet et naturmedisinsk senter. Fosse skal avvikle øyeklinikken på Orkanger før han drar etter til hovedstaden.

– Vi vil ikke ta inn pasienter etter midten av juli. Selv reiser jeg sørover 1. august, sier han.

Den 100 kvadrat store leiligheten i andre etasje med ett soverom ble nylig lagt ut for salg. Prisantydning: 2,8 millioner kroner.

Næringslokalet (100 kvadrat) i første etasje skal også snart selges. Her er taksten satt til 1,3 millioner kroner.

Seksjonert

De to etasjene er seksjonert fra hverandre. Det betyr at den som kjøper leiligheten, ikke har noen forpliktelser knyttet til næringslokalet.

– Næringslokalet er atskilt med kun lettvegger. Det kan enkelt ominnredes, og passer til mange slags virksomheter, blant annet fysioterapi, legekontor eller kanskje et butikklokale igjen, sier mannen, som har vært øyelege siden 2001.

Redusert jobb

– Hva skal du selv gjøre nå?

– Jeg skal jobbe redusert, trolig på Ullevål sykehus, samtidig med at jeg oppdaterer meg faglig, sier han.

– Hvordan har du opplevd tida i Orkdal?

– Vi har møtt mye motstand underveis, samtidig har vi også vært litt naive når det gjelder «å få bygget på stell». Det har kostet mye unødvendig energi. Belastningen har vært stor og nå er vi sliten, svarer Fosse.

Ny øyelege til Orkdal

Astrid Meistad tar over som øyelege i Orkdal 1. august. Hun flytter ikke inn i Orkdal øyeklinikks lokaler, men i andre etasje i Torgsenteret, 100 meter lenger opp i gata.

Hun skal overta deler av utstyret som Fosse bruker i øyeklinikken. Hun overtar også pasientene og journalene hans.

Men før Fosse sier farvel til Orkdal, skal han selge «Kvarsnesgården».

– Vi etterlater oss et hus i god stand. Vi berget det for rivning, for tilstanden var veldig dårlig da vi kjøpte det, sier han.