Ragnhild Lund Ansnes har igjen greid det som ingen annen kvinne i verden har gjort før henne; for tredje gang har hun skrevet og gitt ut en offisiell klubbok for en av verdens største fotballklubber.

Fra Snillfjord

I den første boka fokuserte den tidligere NRK-journalisten på supporterne, og boka hadde tittelen «Liverpoolhjerter». Blant dem som ble portrettert, var Håkon Forren fra Snillfjord.

Deretter fulgte «Liverpoollegender», der hun fikk helter som Kevin Keegan, Ian Rush og Robby Fowler til å fortelle om sine liv og karrierer.

Nå har hun sluppet den til nå siste boka i «trilogien», og Ansnes har greid kunststykket å få 16 tidligere Liverpool-kapteiner i tale i boka «Liverpoolkapteiner – ledelse og lidenskap»

Personlige historier

– For aller første gang deler de største profilene og lederne på gresset i en av verdens mest ikoniske fotballklubber, Liverpool Football Club, sine personlige historier om ledelse, lagbygging, motivasjon, lojalitet og kommunikasjon. Forfatteren, Ragnhild Lund Ansnes, tidenes første kvinne til å skrive offisielle bøker for den gigantiske merkevareklubben, har gjennomført sitt største prosjekt noensinne, skriver forlaget i pressemeldingen.

De 16 som portretteres er Ron Yeats, Tommy Smith, Phil Thompson, Graeme Souness, Phil Neal, Ronnie Whelan, Mark Wright, Glenn Hysén, Ian Rush, John Barnes, Paul Ince, Jamie Redknapp, Robbie Fowler, Sami Hyypiä, Jamie Carragher og Steven Gerrard.

Demens og mobbing

– Ansnes har jobbet i to år med å få alle disse profilene i tale, da mange av dem er heller utilgjengelige og ikke gir slike dybdeintervjuer. Forfatteren, som delvis er bosatt i Trondheim og delvis i Liverpool, har gjort svært spennende funn i disse bøkene; som demensomfanget blant 1960-tallets fotballstjerner, mobbing av kjente fotballprofilers barn, depresjonen i toppfotballen og sterke enkelthistorier om hvordan noen på tross av omsorgssvikt kan bli både landslagskaptein og kaptein av på to av verdens mest populære fotballklubber.