2.klasse ved idrettslinja på Follo har etablert en ungdomsbedrift (UB) som kalles Solaleir UB. De 27 elevene har alle fått oppgaver i bedriften.

Med Follo-elevenes idrettsbakgrunn, var det naturlig å styre virksomheten mot aktiviteter. Og resultatet ble en aktivitetsleir i sommer.

Aktivitetsleiren på og rundt Follo på Orkanger vil pågå 22.-24. juni. Dette er et lavterskeltilbud for barn i alderen 6-12 år i Orkdal kommune, det vil si fra 1.-6. klasse.

Påmeldingsfristen for å være med er utsatt i to uker, til 15. mai. Men husk. Det er førstemann til mølla.

Alt skal foregå på og rundt Follo. Her er det ulike fasiliteter som blant annet Folloparken, turmuligheter i nærområdet, idrettshall, fotballbane og kantine (matservering).

Det vil bli aktiviteter som for eksempel ballspill, rebusløp, vannkrig, tradisjonelle leker, tur og bålbrenning.

Så langt har cirka 120 barn meldt seg på. Det er plass til 200 unger. Det koster 500 kroner for hvert barn, og arrangøren har søskenmoderasjon hvis flere fra samme familie deltar.

– Aktivitetsleiren er for alle uansett forutsetning, og vi vil gjerne ha unger som ikke benytter seg så mye av ulike tilbud ellers. Her fokuserer vi ikke på prestasjoner, men på aktiviteter og det sosiale, påpeker elevene fra idrettsklassen.

Ungene som deltar vil bli delt opp i jevnaldrende grupper, gjerne med en geografisk blanding. På denne måten får man nye venner på leiren.

Ungene vil være der i åtte timer hver dag, og alle får et lunsjmåltid og en deltaker-t-skjorte. Hver gruppe får faste ledere, slik at ungene og deres foreldre føler en trygghet.

Alle grunnskolene i kommunen (Grøtte, Evjen, Orkanger, Gjølme og Årlivoll) fikk i februar besøk av Follo-elevene. Her informerte de om fritidstilbudet den første uka i sommerferien. Den samme runden er i ferd med å kjøres nå.

Orkdal kommune synes dette tiltaket er så positivt at de har kjøpt 20 friplasser til 10 000 kroner. Gjennom å støtte prosjektet ønsker kommunen at alle barn i Orkdal skal få mulighet til å delta på Solaleir uavhengig av foreldre/foresattes økonomi.

Alle henvendelser om friplasser gjøres direkte til idrettsklassens lærer, Marthe Høsøien. Gi en begrunnelse og merk mail med «friplass Solaleir». Alle henvendelser blir selvsagt behandlet konfidensielt.

PS! Idrettsklassen har også etablert en egen facebook-side som heter Solaleir UB.