Fylkestingspolitiker Jan Grønningen (H) var sist onsdag til stede på Stiklestad da sammenslåing av trøndelagsfylkene ble vedtatt: 1. januar 2018 blir Trøndelag ett, og en ny region.

Høyre-politikeren benyttet også anledningen til å slå av en prat med partikollega og kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Ministeren er pådriver for å slå sammen kommuner. Og i vårt distrikt har denne prosessen vært «brennbart stoff» i det siste, mye takket være Skaun kommunes vingling, til irritasjon fra andre kommuner i vårt nedslagsfelt.

Dette har Grønningen gjort et lite, uskyldig pek av på sin egen facebook-side. Han har lagt inn ei snakkeboble i bildet med Sanner.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg: Mange har kommentert bildet, gjerne assistert med et smilefjes bak.

- Jeg tror folk skjønner at dette er gjort med et glimt i øyet, selv om det så klart skinner gjennom hva jeg mener om saken, sier Grønningen, som er uenig i hvordan Skaun-ordfører Jon P. Husby har håndtert dette.

- Snakket du med Sanner om det som står i snakkebobla?

- Vi snakket faktisk om orkdalsalternativet, men ikke spesielt om Skaun. Han visste ikke at Rindal var en del av dette, svarer Grønningen, som legger til at til og med skauninger han kjenner synes det manipulerte bildet er artig.