Lørdag kveld var det totokjøring på Leangen under tittelen; «Ladies night». Etter initiativ fra monterytter Nina Stene ble alle damer som møtte opp på banen oppfordret til å ha på seg hatt, og i løpet av kvelden skulle den beste hatten kåres, etter samme lest som Øvervoll galoppbane, som har hatt hatteparade som tradisjon i mange år.

Før lørdagens hatteparade hadde orkdalskvinnen Synnøve Samskott jobbet med å lage den perfekte hatten, som skulle ta henne helt til topps i hatteparaden. Det lyktes hun med, men ikke med sitt eget hode som parkeringsplass for hatten.

– Synnøve laget hatten over et glass vin, men syntes den ble så stygg at hun ga den bort til meg. Dermed havnet hatten på mitt hode, forteller Samskotts sambygding og venninne, Hanne Steinshaug.

Og da kåringa fant sted et stykke utpå lørdagskvelden, var det nettopp Hanne Steinshaug som gikk til topps med «vrakhatten» til Synnøve Samskott. Og da dommerne ropte opp vinneren, kunne man høre et stort NEEEI fra restauranten. Og neiet kom fra – Synnøve Samskott.