Formannskapet i Skaun behandlet i dag årsregnskapet for 2015, som viser at kommunen brukte 41 millioner kroner mindre enn budsjettert i fjor.

Buviklistas Bjørn Hammer var førstemann til å ta ordet med et ønske om å la overskuddet komme innbyggerne til gode.

- Vi gjør det bra, det driftes godt og da bør vi se på om vi skal gi en håndsrekning ut til folk, sa Hammer.

Siri Grøttjord (Ap) la deretter frem et forslag fra flertallsgruppa (Ap, Sp og SV) om det samme.

-  Vi syns det kan være rimelig å gi en liten håndsrekning. Det kan være uforståelig  å opprettholde det skattenivået som vi gikk inn på i budsjettet. I tillegg har vi et forslag om å bruke noe av pengene til reasfaltering til kommunale veier, sa Grøttjord og la samtidig inn et ønske om en sommerjobbsentral for ungdom mellom 16 og 18 år.

- Vi ser at ungdommer ikke får jobb fordi de ikke har hatt jobb før. Dette kan være en billig starthjelp til at ungdom kan få seg en CV, sa Siri.

Hammer la deretter inn ønske om at forslaget ble gjort omforent.

-  Jeg er glad for at vi er enige om dette, kommenterte han.

Erik Fenstad (H) ønsket å ta hardere i på veivedlikeholdet og foreslo å bruke fire millioner kroner til asfaltering av kommunale veier. Forslaget fikk kun hans stemme. Dermed ble den endelige innstillingen til kommunestyrets sluttbehandling at 2,3 millioner kroner settes av til reasfaltering av kommunale veier, mens fire millioner ble satt av til reduksjon av eiendomsskatt, der det ikke skal sendes ut innkreving av siste termin for boliger og fritidsboliger.

I tillegg ble rådmannens forslag om å overføre litt over fire millioner kroner tilbake til de ulike tjenesteområdene i kommunen stående, samt 2,4 millioner kroner til diverse tiltak som "ble vedtatt i 2015, men hvor framdriften av ulike årsaker er forskjøvet, eller tiltak som ikke er bevilget over budsjettet i 2016, men som sannsynligvis må gjennomføres i løpet av året":