SKAUN: Skaun og Melhus har onsdag kveld hatt avsluttende forhandlingsmøte med tanke på å få på plass en intensjonsavtale.

– Fredag møtes vi igjen. Da er det mulighet for at vi skriver under grovutkastet vi har framforhandlet så langt, sier Skaun-ordfører Jon P. Husby.

«Ingen kommentar»

Hva de er enige om – og uenige om – ønsker han ikke å kommentere.

– Vi har en «arbeidstittel» om ting, men jeg kan ikke kommentere dette noe nærmere.

– Hva er dere enige/uenige om når det gjelder navn på en eventuell ny kommune og kommunesenter?

– Det er dette jeg ikke kan kommentere nå.

Lovende

Husby er nå glad for at det ser ut til at innbyggerne i Skaun ser ut til å få tre alternativer å velge mellom i folkeavstemninga.

– Det har hele tida vært målet, å la folket få tre alternativer å velge mellom. Når nå også Rindal er positive til at vi kan bli en del av orkdalsalternativet, ser dette lovende ut. Jeg ser dette blir en positiv sak nå for Skaun om vi får alle tre alternativene på plass; mot Melhus, orkdalsregionen eller å stå alene.

Håper på signal

Han er opptatt av at det blir stor valgdeltakelse.

– Vi håper flest mulig skauninger deltar i valget, og at vi får et tydelig signal fra innbyggerne. Dette er jeg spent på. Vi har sett at valgdeltakelsen i Hemne har vært lav, mens den var stor i Aure. Jeg håper selvsagt på stor oppslutning i Skaun, og at de gir oss politikere et tydelig signal, sier Jon P. Husby.