Dugnadsarbeidet på Thams-paviljongen går så det griner. 40 mann står på dugnadslista.

– Det er folk fra Bergslia i sør til Orkanger i nord. Det er en god geografisk spredning på de som er ivrige på prosjektet her, sier prosjektleder Olav Sigurd Kvaale.

Hvor bør Thamspaviljongen plasseres? På Bårdshaug-platået På Strandheim Annen plass Bør aldri bli satt opp Du må velge et alternativ Din stemme blir nå behandlet... Hvor bør Thamspaviljongen plasseres? På Bårdshaug-platået 56% På Strandheim 26% Annen plass 4% Bør aldri bli satt opp 13% Du har allerede stemt 439 stemmer

Stavkirkekopien kom i tre langcontainere til Orkanger havn 4. november i fjor. Bygget ble lagret i den gamle Jysk-butikken på Laksøra. Her foregår også dugnadsarbeidet for å få byggverket tilbake til fordums prakt.

– Hver ukedag fra mandag til torsdag er det arbeidsfolk her. I tillegg jobber også et kveldsskift én dag i uka. Og på fredag tar vi fri, forteller dugnadsleder Oddmund Stenset.

Målet er at Thams-paviljongen skal stå klar til Orkanger 2017, det vil si i juni neste år. Men skal de klare det, må en god del arbeid på tomta hvor bygget skal stå gjøres allerede i høst.

PS! Les mer om saken i fredagens papiravis.

Dugnadsarbeidet er veldig sosialt. – Men vi tar oppgaven med å reise paviljongen svært seriøst, fastslår prosjektleder Olav Sigurd Kvaale. Her er dugnadsleder Oddmund Stenset (t.h.) og brødrene Bjørn og Eimunn Krokdal.