Det var under dagens møte i styringsgruppen for kommunereformen i Skaun at Høyres Erik Fenstad spurte ordføreren om de nok en gang skulle spille av opptak av tidligere kommunestyremøter for å avklare hva som egentlig ble vedtatt.

I kommunestyret tidligere i vår fikk Eivind Stende (Ap) full tilslutning til forslaget om at "Skaun kommunestyre går for rådgivende folkeavstemming med utvida høringer dersom grunnlaget er tilstrekkelig for en folkeavstemming". Da styringsgruppen onsdag diskuterte det videre løpet, ble det klart at politikerne hadde høyst ulik tolkning av hva som mentes med "utvidete høringer".

- Det var jo klart i kommunestyret at folkemøtene  var den utvidete høringen. Det var ingen som sa noe annet, sa ordfører Jon P. Husby.

Det fikk Høyres Erik Fenstad til å reagere:

- Unnskyld meg, herr ordfører, men nå er vi tilbake til at vi må spille av lydbåndet igjen!

Fenstad tok til orde for en spørrerunde blant innbyggerne som en form for utvidet høring.

- Et folkemøte er ikke en høring i lovens forstand. Det må være åpent for alle og uavhengig av tid og sted. Vi kan ikke si at en høring er at hvis du tilfeldigvis er på Buvik skole på et gitt tidspunkt, så hører vi på deg, sa Fenstad.

Han fikk imidlertid ikke støtte blant de andre politikerne om å gjennomføre en slik form for høring i tillegg til folkemøter og folkeavstemning.

- Ikke gjør dette vanskeligere enn nødvendig nå da, kommenterte Buviklistas Bjørn Hammer, mens varaordfører Asbjørn Leraand (Ap) viste til Stortingets kontrollkomite som gjennomfører høringer i form av møter med spørsmål og svar.

- Jeg ser nå at utvidet høring er folkemøter, konkluderte Siri Grøttjord (Ap) etter først å ha støttet Fenstad i at ordlyden i vedtaket ikke nødvendivis måtte tolkes slik.

Styringsgruppen ble i samme møte enige om at folkeavstemningen om kommunereformen i Skaun avholdes 13. juni. De ønsker videre å gjennomføre folkemøter i Buvika, Børsa og i Skaun henholdsvis 30. mai, 31. mai og 1. juni.