HEMNE: Det er Fjørofestival på Vinjeøra i Hemne. Ja, intet mindre!

Masse å finne

Fjørofestivalen ble onsdag arrangert for sjette gang, og store og små bidro med å renske fjæra for alt som har drevet i land i løpet av sesongen. Og det er mye som ikke er verdt å samle videre på.

– Det er mye å finne. Blant annet ei spritflaske, ei tretrapp med to trinn, ei gammel og stor ørnefjær, gummihansker uten fingre og selvsagt masse plastikk, er noe av det vi har loggført, sier Britt Bye, som representerer foreninga Hold Norge Rent.

Pizza til 140

Det var godt over 130 oppmøtte da ST var innom Fjørofestivalen onsdag. Flere tonn med søppel ble samlet inn og fraktet til Hamos-containeren som var oppstilt.

Både Hemne Trekkspillklubb og gruppa Flo & Fjøro bidro med underholdning, og i matteltet var Lunds Bakeri i fokus med pizza til 140 personer. Pizzaen gikk, selvsagt, som varmt hvetebrød, da lokalpatriotene inviterte til festival rundt et tema som vi vanligvis ikke forbinder med festivalbegrepet.

Trivsel

Men på Vinjeøra gjør de det til en sosial happening, der smil, latter og trivsel dominerte denne flotte vårkvelden i mai.