HEMNE: Det er duket for Humorfestival i Hemne, og som seg hør og bør, satses det nok en gang på en litt sprø verdensrekord. Verdens største dessertbord, verdens lengste skjerf, verdens lengste klessnor – dette er ting som tidligere er forsøkt ført inn i Guinnes’ Book of Records.

– Flott

Nå er det ski som er tema, og på Bygger’n Lervik har daglig leder Einar Lervik, med bistand fra snekker Jan Holm, skåret og fikset et skipar som er 15,15 meter, og som til sammen veier hele 100 kilo!

Den «kjente rekorden» fra før, finner vi i Holmenkollen skimuseum, og det paret er ca én meter kortere enn Hemne-skia.

– Det er flott at vi har en slik rekord i Hemne, sier Ove Aunli, som virkelig har satt Hemne på skikartet opp gjennom åra.

Aunli blir for øvrig den første til å prøve skia - bare han slipper å skøyte!

Sender søknad

Emnene til skia er hugd i Litjlia i Vinjefjorden hos Eldar Hjorthol.

– Vi snakker nok om et tre som er 100-110 år gammelt, forteller Hjorthol, som har hatt med seg Johan Martin Lidal og Nils Erling Lidal som gode hjelpere da treet ble hugd og fraktet ned til Hjorthols gård for videre transport til Kyrksæterøra.

Onsdag var lensmann Anette Ertvåg på plass for å påse at målinga av skia ble riktig utført. Lovens lange arm på (kanskje) verdens lengste ski, med andre ord:

– Jeg kan bekrefte at de er 15,15 meter lange. Nå skal jeg underskrive og stemple dokumentet som følger søknaden til Guinnes’ om at det blir verdensrekord, sier Ertvåg.

Ski som tema

Katrine Ytreland i markedsgruppa til Humorfestivalen, lover at de skal være godt synlig for publikum under festivalen, som i år arrangeres i tidsrommet 3. til 5. juni.

– Vi har ikke spikret helt hvordan de skal stilles ut, men du vil få se dem, sier hun.

Ski er for øvrig årets tema, og under festivaldagene blir en skigard stilles opp fra Hemnehallen og videre sørover langs Fv 680 – så langt skilageret rekker.

– Vi har hatt en innsamling av ski, blant annet flere fra skiparet Ove og Berit Aunli, og vi har nå til sammen 60-70 par. Vi tar gjerne imot flere, sier Ytreland.