Bårdshaug bru på Orkanger ble 25. april innsnevret i ett kjørefelt. Årsaken er at arbeidet med å forsterke den eksisterende brua har startet. Entreprenøren må ha plass til å legge fra seg utstyr, og det gjøres i det kjørefeltet som er stengt.

Men lysreguleringa har skapt «kork» i trafikken, spesielt på ettermiddager og når det er stor utfart.

Da langhelga satte inn på onsdag denne uka, ble det voldsom kø. Disse bildene viser at bilene står bom stille langt ut fra rundkjøringa ved Shell-stasjonen der E39 og fylkesvei 65 møtes. På de verste tidspunktene går køa også langt ut mot Råbygda.

– Vi jobber med en løsning, det vil i hovedsak si å finne alternative traseer og bedre skilting som viser disse veiene, sier Andreas Enger, byggeleder i Statens vegvesen.

Orkdal kommune har også fått meldinger om problemet. Her startet det med bekymring fra brannvesenet. Problemet er at en brannmann skal være på brannstasjonen på Laksøra innen fire minutter etter at alarmen går.

– Det går ikke når det er kø. Og utrykningskjøretøyene blir også sittende fast når de skal ut, sier Nils Arne Sletvold, teknisk sjef i Orkdal kommune.

Det ble holdt et ekstraordinært formannskap etter onsdagens kommunestyremøte. Tema: Kaos rundt Bårdshaug bru.

– Rådmannen skal legge fram løsning på saken på formannskapsmøtet kommende onsdag, sier Sletvold.

«Løsning» i dette tilfelle er å lose deler av trafikken på andre veier.

– Vi åpner Havneveien på søndag, slik at de som kommer hjem fra hytta kan kjøre her. Andre alternative løsninger er å dirigere trafikk fra Søvasskjølen og ned gammelveien via Svorkbygda og Fannrem, sier Ivar Lillery, avdelingsingeniør i Orkdal kommune.

– Tungtrafikken ønsker vi fortsatt skal gå på Bårdshaug bru, og ikke på de mindre veiene, legger han til.

PS! Selve arbeidet med Bårdshaug bru like ved Amfi-sentret går ifølge Andreas Enger etter planen. Innsnevringa vil pågå helt fram til 8. juli.

Havneveien åpnes for trafikk kommende søndag for å redusere kø over Bårdshaug bru.