Klokken halv tre i dag møtes ordførerne i Orkdal, Meldal, Skaun, Rindal, Snillfjord og Agdenes på rådhuset i Orkdal for på nytt å signere en intensjonsavtale mellom alle seks kommunene om sammenslåing.

Og Skaun-ordfører Jon P. Husby får viljen sin om å tiltre den avtalen som var klar til signering før lunsj den 1. april, slik han har anmodet samtlige av de andre fem kommunene om. Dermed legges den signerte avtalen mellom de fem andre kommunene som ble signert etter lunsj samme dag, bort.

– Vi ble enige om å være rause, og gikk tilbake til den avtalen som var fremforhandlet med Skaun, sier ordfører i Agdenes, Oddvar Indergård.

Han varslet tidligere i vår at det måtte forhandlinger til hvis Skaun skulle innlemmes i avtalen, ettersom antall medlemmer fra de ulike kommunene i den fremtidige fellesnemda ble endret etter at Skaun trakk seg ut. Nå går Indergård med på at sammensetningen blir seks medlemmer fra Orkdal, fire medlemmer fra Skaun og tre medlemmer fra hver av de tre andre kommunene, i stedet for at Orkdal får fire og de andre kommunene tre.

– Vi bestemte oss for ikke å stille noen krav til Skaun om endringer. Antallet gjenspeiler også antall innbyggere i de ulike kommunene, sier Indergård.