Tirsdag er det nok en gang duket for gratiskonsert i regi av Skaun kommune, denne gangen med messinggruppa Quintus og elever fra Skaun kulturskole.

- Quintus er et ungt og energisk band som startet som en tradisjonell messingkvintett og spilte musikk fra det klassiske repertoaret. Siden den gang er trommesett blitt lagt til og bandet spiller nå egenarrangert og egenkomponert rytmisk musikk, først og fremst basert på folkemusikk fra inn - og utland, forteller Steinar Haugen i Skaun kommue.

- Musikalsk oppfinnsomhet er Quintus sitt særpreg, og bandet kjennetegnes gjennom gleden og entusiasmen de kommuniserer til sitt publikum. Quintus er hele tiden på søken etter å utvide sin musikalske horisont. Gjennom samarbeid med ulike artister, som representerer ulike musikkstiler, fortsetter Quintus å utvikle nye og spennende kunstneriske konsepter, legger han til.

Denne gangen er kulturskolens blåse- og slagverkelever spesielt invitert som gjesteartister.

- Quintus jobber notefritt og gehørbasert, sier Haugen som har invitert alle kommunes barnehager og barneskoler til Børsa denne dagen.  Også kommunens innbyggere er hjertelig velkommen til en annerledes konsertopplevelse.

- Men konserten blir ikke ute i år. Vi har flyttet den innendørs, i Rossvollhallen, legger han til.