En mann i 60-åra bosatt i STs nedslagsfelt møtte i mai i retten, tiltalt etter straffelovens paragrafer 306 og 16, som omhandler å ha forsøkt å møte barn under 16 år med forsett om å ha seksuell omgang med barnet.

Det var i januar i år mannen møtte opp på en campingplass lenger sør i landet. Der han avtalte å møte ei 14 år gammel jente. Han stod tiltalt for med forsett å ha seksuell omgang med henne.

Han lyktes ikke i handlingen, fordi den han hadde avtalt med viste seg å være en voksen mann. Dermed var han avslørt, og politiet overtok saken.

Mannen stod også tiltalt for å ha sendt uanstendig og seksuelt krenkende meldinger i form av både bilder av seg selv og tekstmeldinger til ei 14 år gammel jente han trodde het «Lisa».

Disse meldingene var sendt over en periode på cirka to uker. Siste melding ble sendt samme dag som han ble avslørt i det første tiltalepunktet.

Tiltalte erklærte seg ikke skyldig. Retten la vekt på at det var mannen som utga seg for å være 14-åringen, som aktivt hadde framprovosert sexmøtet. Det ble samtidig poengtert at den eldre mannen hadde vist særdeles dårlig dømmekraft.

Dom i saken: Retten frifant ham. Dommen var enstemmig.