Formannskapet i  Orkdal vedtok onsdag å sette ned fartsgrensen på Havneveien fra  50 til 40 kilometer i timen, etter forslag fra Torstein Larsen (Pensjonistpartiet).

Kommunestyret har i utgangspunktet valgt å stenge veien Havneveien for trafikk om kveldene og i helgene for å redusere støy- og trafikkplagene for innbyggerne i området. På grunn av arbeidet med Bårdshaug bro er imidlertid veien åpnet igjen på kveld og i helg fram til 1. september.

- Det man ser nå er at trafikken er stor og ulempene for beboere og brukere av området er tilbake.  Det man ser er at en del trafikanter, både tungtrafikk og personbiler, kjører fort, sier Torstein Larsen.

Han viser til at det fra dampmaskinhuset og ned til broen er fem fotgjengeroverganger.

– Tre av dem er spesielt mye brukt. Over til moloen. Til Båtklubben, og til Langbrua.  Og nå kommer hundeparken som ventes i bruk i sommer, sa Larsen som fikk et enstemmig formannskap med seg på å sette ned fartsgrensen.

Da denne saken først ble publisert ble det oppgitt av den nye fartsgrensen skulle være 30 km/h. Dette var det opprinnelige forslaget, mens vedtaket altså ble 40 km/h. Saken er oppdatert.