Det var tendens til nei-vind da 120-130 mennesker møtte opp på folkemøtet på Sandbrekka på Stamnan tirsdag denne uka for å diskutere kommunereformen.

– Det var et godt møte med stor aktivitet fra salen med saklige innlegg både for og imot kommunesammenslåing, sier ordfører Ola Øie.

Gode verdier

På møtet ble det gitt informasjon i forbindelse med prosessen som har pågått, samt intensjonsavtalen med Oppdal og likeså mulige konsekvenser ved å stå for seg selv som kommune.

– Nei-folket fokuserte på gode verdiene vi har i Rennebu som folk mener er et godt grunnlag for å kunne stå alene. De lange avstandene mellom Grindal og Oppdal ble også nevnt. Ja-folket fokuserte på sin side på mulighetene vi har ved å slå oss sammen med Oppdal. Ikke minst når det gjelder å få bort den heller kunstige kommunegrensa på Nerskogen, sier ordfører Øie som også minner om de varige verdiene kommunen har når det gjelder vannkraft.

Tidsnød

Tirsdag 31. mai blir det et nytt folkemøte på Mjuklia på Berkåk. Deretter behandler kommunestyret intensjonsavtalen 23. juni ettersom kommunene har frist innen 1. juli å fatte vedtak i saken.

Folkeavstemninga i Rennebu blir ikke før i september da kommunen ifølge ordføreren fikk tidsnød på tampen.

– Kommunestyret skal fatte vedtak 23. juni, men vi jobber med fylkesmannen for å få en slags sikkerhetspropp i påvente av folkeavstemninga til høsten, sier Øie.

Frykter ikke føringer

– Frykter dere ikke at vedtaket i kommunestyret vil kunne være veiledende eller villedende på folk når de skal avgi stemmer i etterkant. Eller i verste fall at engasjementet hos folk forsvinner da det er lang tid mellom folkemøter og folkeavstemning?

– Nei, det er vi ikke redde for. Heller tvert imot. I mellomtida skal vi framskaffe enda mer informasjon om en eventuelt ny kommune, ha et eventuelt kommunenavn og ha funksjonsfordeling mellom de to «kommunene» klart, sier Øie som ikke frykter at det kan oppleves som føringer når folk skal avgi stemmene sine.

Attraktiv som kommune

Ordføreren i Rennebu opplever ellers at det blåser en nei-vind over landet. Det gjorde det også på Sandbrekka tirsdag kveld.

– Det var i alle fall mye applaus da det ble snakket kommunereformen imot, sier han.

Selv har han bestemt seg for å lytte til folket når han skal stemme i kommunestyret.

– Dette er en svært alvorlig sak. Derfor er det greit å ha folkets røst, sier Øie som ser fram til å legge kommunereformen bak seg og gi seg i kast med andre viktige oppgaver i kommunen; blant annet innen næringsliv og byggeaktiviteter.

– Kommunereformen har tatt tid og energi. Midt opp i dette bygges det som aldri før i Rennebu. Det bygges nye boliger, vi står i startfasen ved helsesenteret og Rennebuhallen er under ombygging. Det bygges hytter og i landbruket, sier Øie som opplever at rennbyggene er offensive som aldri før, noe som gjør kommunen attraktiv for mange.