Formannskapet i Orkdal bestemte seg i dag for å gi kommunens kulturpris til mangeårig trommeslager i Orkdal storband og Orkdal janitsjar Elling Breunig fra Orkanger.

I begrunnelsen for pristildelingen blir Breunig omtalt som "gutten med trommestikkene".

"Elling Breunig fra Orkanger har holdt takten som trommeslager, batterist og perkusjonist i de fleste sammenhenger gjennom et par mannsaldre i Orkdal. Fra han var liten gutt og ble med i Orkanger Juniorkorps på 1950-tallet var det trommene som engasjerte. Fra juniorkorpset gikk turen til Orkanger Musikkorps som fra 2011 er en del av Orkdal Janitsjar.

Musikkinteressen førte han til Toneheim Folkehøgskole ved Hamar der han var elev skoleåret 1974-75.

Korpsmusikk er bare en sjanger for Elling. Han var med i originalbestningen av det legendariske danseorkesteret Fannangers. Han var også trommeslager i Naboens Rockeband, Eirik Lie Band, Trondheimsbaserte Nye Torry Enghs fra 2004-2007. Og har sammen med dem gitt ut en rekke plater.

I tillegg kjenner vi Elling fra de fleste musikalske samlinger med ulike besetninger når det har vært rockekvelder i Hermetikken og Dixielandjazz under Orkangerdagene helt siden festivalen starta i 2000.

Ellin Breunig har også vist seg som en god pedagog som trommelærer for nybegynnere.

I dag kjenner vi han best fra Orkdal Janitsjar og Orkdal Storband, samt innleid trommis når kor og solister har behov for en solid kar ved trommene i rytmeseksjonen.

Elling Breunigs musikalske talent, engasjement og gode humør er et sikkerstikk for musikalsk suksess og han fortjener Orkdal kommunes kulturpris for 2016", kan man lese i begrunnelse fra formannskapet.