MELDAL: En kvinne i 30-åra bosatt i Meldal kommune, må sone 21 dager i fengsel, samt betale ei bot på 15 000 kroner, etter at hun ble tatt for fyllekjøring tidligere i vår.

Stort skadepotensial

Kvinnen, som har avgitt en uforbeholden tilståelse og samtykket i at saken ble avgjort ved tilståelsesdom, skulle bare flytte bilen noen få meter tidlig en morgen denne dagen. Da hun rygget, kjørte hun seg fast i ei snøfonn, ifølge dommen. Det oppsto ingen personskade og kjøreturen var altså veldig kort. Likevel påpeker retten at hun kjørte i et boligområde med svært høy promille der skadepotensialet var stort.

Utåndingsprøve tatt av kvinnen knapt en time etter episoden, viste en alkoholkonsentrasjon på 1,16 milligram pr liter luft.

Verdien av en utåndingsprøve, tilsvarer «matematisk» halvparten av verdien på en blodprøve. Hun ville derfor ha fått et utslag på vel 2,3 promille ved en blodprøvetaking.

Tap av førerrett

Den svært høye promillen er skjerpende i dommen, kvinnens tilståelse er en formildende omstendighet. Uten tilståelsen ville fengselsstraffen blitt skjerpet med ni dager.

I tillegg til fengselsstraff og bot, er hun fradømt retten til å føre motorvogn for en periode på seks måneder. Kvinnen vedtok dommen som nylig ble avsagt i Sør-Trøndelag tingrett.