«Let the sunshine in» var navnet på damekoret Queen Beezz vårkonsert i år. Det var akkurat slik det ble i Damphuset på Orkanger fredag kveld.

Det var imidlertid ikke bare vårsola som strålte utenfor vinduene. Kormedlemmene i storform, i lyse sommerkjoler og med blomster i håret skapte brått sommerstemning i Orkdal.

Sammen med et forrykende opplagt band serverte de kjente sanger til et fulltallig og lydhørt publikum. Konserten var hovedsakelig satt sammen av kjent norsk materiale og radiohits fra den internasjonale pophimmelen. Etter en litt nølende start, sang koret seg flott opp og tryggheten vokste merkbart underveis i konserten.

Det er tydelig at den dyktige dirigenten Eva Lillegård har fått sving på damene, og det låt harmonisk og fint i både skjøre og mer «rocka» partier. Koret er også heldig som har mange dyktige solister, som alle framførte sine innslag med trygghet og presisjon. Å trekke fram enkeltsangere er ikke alltid enkelt, men ingen kan vel være uenig i at Solveig Melands stemme er egnet til å røre ved de fineste strenger i oss. Hennes versjon av «Du gråter så store tåra» gikk i hvert fall rett hjem hos undertegnede. Rett og slett vakkert.

Bandets gitarist Kristian Raanes slutter ikke å imponere, og han fikk framføre sin egen låt «So long», som viste at han også har både sang- og låtskriverpotensiale intakt.

I tirsdagens papirutgave kan du lese mer om konserten, som ble spilt over to forestillinger. Kjenner vi dronningbiene rett summes det nok langt ut i den lyse fine sommernatta.