Kaldblodshoppa Hæve Alma viste tidlig talent og travet inn over 200 000 kroner på sine tre første sesonger som løpshest. Men i 2012 kom nedturen. Hun travet dårlig og ville ingen ting. Det ble fattige 8 500 kroner innkjørt den sesongen, og eierne ga henne opp som traver.

Suksess

Trude Kleveland og samboeren Geir Solem fra Buvika hadde imidlertid lyst til å gjøre et forsøk med hoppa. Kleveland er utdannet hesteosteopat, en form for kiropraktikk, og familien kjøpte hoppa i januar 2013 i håp om at Kleveland skulle få skikk på hesten igjen.

Og det fikk hun. Siden Hæve Alma debuterte for Kleveland og familien, har hun tatt 18 seirer, åtte andreplasser, 13 tredjeplasser og tjent utrolige 550 000 kroner.

Ny seier

Og eventyret ser ut til å fortsette. Torsdag satte Kleveland og Solem seg i hestebilen. Neste stopp var monteløp på Bergsåker i Sverige. Fra 20 meter tillegg klinket duoen fra Buvika til fra start, tillegget var spist opp allerede inn i første sving. Og i siste sving forlot ekvipasjen konkurrentene og inn til soleklar seier, verdt 25 000 svenske kroner. Dermed var et nytt kapittel i eventyret om Trude og Alma skrevet.