Ap får fylkesordføreren og Sp varaordføreren når Trøndelag fylkeskommune trer i kraft 1. januar 2018. Men om Gunn Iversen Stokke (Sp) fra Skaun blir den som fortsetter som varaordfører i det nye fylket er slett ikke sikkert. Fylkesordfører i Sør-Trøndelag Tore O. Sandvik vil ikke si noe om hvem som er påtenkt de to lederrollene, skriver Adresseavisen lørdag.

Han mener det er mindre viktig å ta hensyn til kjønn enn til geografi når toppledelsen skal settes sammen, og snakker ifølge avisen pent om Nord-Trøndelags fylkesleder Tomas Iver Hallem (Sp).

– Jeg har et godt forhold til fylkesleder Tomas Iver Hallem, sier Sandvik.

På spørsmål om han synes han og Hallem vil utgjøre en god toppledelse, svarer Sandvik slik:

– Ja, det betyr det, men det kan også Anne Marit Mevassvik og Gunn Iversen Stokke bli.

Det ligger i kortene at fylkesordfører og varaordfører velges fra hvert av de to fylkene. I dag er altså Tore O. Sandvik (Ap) fylkesordfører og Gunn Iversen Stokke (Sp) varaordfører i Sør-Trøndelag, mens Anne Marit Mevassvik (Ap) er fylkesrådsleder og Tomas Iver Hallem (Sp) er fylkesleder i Nord-Trøndelag. Dermed kan det like gjerne bli to kvinner på topp i nye Trøndelag fylkes.

Iversen Stokke er klar på at hun ønsker å bli varaordfører i det nye fylket, men understreker at ingenting er avklart.

–Tomas vil nok også det, men vi blir nok enige. Det viktigste akkurat nå er at Sp fikk varaordføreren, sier hun til Adresseavisen.