Det er en lykkelig hundeeier ST snakker med søndag formiddag, etter at han fant igjen den fem måneder gamle Gordon setter-valpen lørdag kveld. Da ST meldte om den savnede valpen lørdag ettermiddag, var det mange som engasjerte seg og delte saken på sosiale medier.

– Ja, det var veldig hyggelig, jeg har fått mange hilsener, sier trondheimsmannen som har hytte i Meldal og som altså var på tur langs Resvatnet da valpen ble borte.

– Det var jeg som var litt dum. Vi gikk tur, og siden det nå er båndtvang hadde jeg henne i langline for å ha kontroll med henne, forteller mannen.

Langline brukes på hunder under fuglejakt slik at man enkelt kan gripe linen hvis hunden reagerer på fugl.

– Det gikk veldig greit, hun gikk ved fot, men så gikk det opp en spove og dermed stakk hun og var vekk, forteller han.

– Jeg lette, og var ganske fortvilt, og ringte og varslet. Jeg skjønte at hun måtte ha gått seg fast i lina.

Han fikk med seg to gode naboer, og sammen lette de etter hunden i fire-fem timer. Det var naboene som fant hunden, og hundeeieren sier han er veldig takknemlig for hjelpen han fikk.

– Hvordan føltes det å ha mistet valpen?

– Ja, hva tror du? Det var trasig. Og så ble jeg tilsvarende glad da jeg fant henne. Jeg fant henne i det samme sporet, hun var ikke så langt unna. Hun hadde det helt strålende, som om hun ikke hadde vært borte i det hele tatt, forteller han.

Hundeeieren har tatt en viktig lærdom av lørdagens hendelse.

– Langline er skummelt. Den er laget slik at den ikke skal sette seg fast, men likevel, jeg kommer aldri til å slippe henne ut uten å ha på GPS slik at jeg vet hvor hun er. Dette var utrolig ubehagelig, sier han.