Orkdalskvinnen og kunstneren Grethe Solemsløkk (68) har bodd på Røros i 13 år. Mens hun var på et foredragsoppdrag i Kragerø i helga, fikk hun den triste beskjeden om at de to kattene hennes var funnet i svært dårlig forfatning, sannsynligvis forgiftet.

– Det var dyrlegen som ringte meg på lørdag. Begge kattene var chippet og sterilisert, forteller hun på telefon fra toget på vei hjem til Bergstaden.

Rørosnytt, som først omtalte saken, skriver at den ene ble funnet ved Hyttklokka, mens den andre ble funnet ved Mælan. Begge hadde kramper og var ikke i stand til å røre på seg.

Kvinnen som oppdaget kattene, fraktet dyrene til veterinæren i Ålen. Der ble de behandlet av dyrlege John Erik Meland.

Da kattene kom dit var de mer eller mindre bevisstløse og hadde tydelige symptomer på forgiftning. Begge fikk motgift, avgiftningsbehandling, støtteterapi og beroligende midler for å dempe rykningene, men dessverre døde Lotte og Gråpus.

– Det er helt tragisk! Dyrlegen har fortalt at det ikke er rottegift som har tatt dem, men et stoff som er lett tilgjengelig for allmennheten, sier Solemsløkk.

Også i 2011 ble 68-åringen, som vokste opp i Lensvik og som deretter bodde 30 år i Råbygda i Orkdal, rammet av kattedrap. Den gangen forsvant åtte av kattene hennes. Sju av dem ble funnet døde med hodeskader i Stjørdal, mens én kom hjem åtte måneder senere.

– Det skjedde også mens jeg var bortreist, akkurat som nå. Jeg skjønner ikke vitsen med å kjøre 15 mil for å gjemme dem, sier hun.

– Har du noen uvenner på Røros?

– Ikke annet enn at jeg er involvert i en krangel om en parkeringsplass, svarer hun.

– Har du anmeldt saken?

– Jeg har snakket med politiet og skal signere anmeldelsen når jeg kommer hjem (på tirsdag). Nå får de finne ut av det som skjer med katter her oppe, sier kunstneren.

– Vil du navngi noen mistenkte til politiet?

– Ja, det vil jeg gjøre. Jeg har på følelsen av at det kan være de samme personene som står bak denne gangen som i 2011, sier hun.

– Vil du skaffe deg katt igjen?

– Jeg vet ikke om jeg vil det, av hensyn til dyra, sier Solemsløkk, som på sin egen facebook-side takker for all støtte og forståelse over tapet av kattene sine.

Grethe Solemsløkk. Foto: Privat