Onsdag 22. juni vil Orkdal sjukehus stå på saklista til styret i St. Olavs hospital. Et langvarig utredningsarbeid går mot slutten, og det har lenge vært klart at sykehusledelsen har gått bort fra ideen om at kun planlagt behandling skal skje ved Orkdal sjukehus.

Fortsatt akuttmottak

Selv om ikke alt er spikret med tanke på hva som blir lagt fram for styret den 22. juni, kan direktør Nils Kvernmo avsløre hva han har landet på når det gjelder akuttfunksjonen ved sykehuset i Orkdal.

– Vi vil fortsatt ha et akuttmottak i Orkdal. Det vi diskuterer, er hvordan det skal organiseres.

Flere alternativer

Ifølge sykehusdirektøren har man vurdert ulike modeller for fortsatt akuttmottak ved Orkdal sjukehus. Man har blant annet sett på muligheten for å ha åpent bare på dagtid på hverdagene. Et annet alternativ har vært at akuttpasientene blir sendt rett til den aktuelle avdelingen.

– Problemene i dag er at det ikke er høy kompetanse i front på akuttmottak, og spesielt ikke på kveld, natt og helg.

Sammenslåing

Kvernmo ønsker å utrede en sammenslåing av akuttmottaket og legevaktsentralen. Han har drøftet dette alternativet med ordførere i orkdalsregionen, og responsen har vært god.

Han ser for seg at Sio-sengene og ambulansetjenesten blir en del av dette, og at St. Olavs hospital tar driftsansvaret.

Fordeler

– En av fordelene ved å gjøre det slik, er at det vil bidra til en høyere kvalitet både på legevakt og akuttmottak fordi vi vil sikre høyere medisinsk kompetanse enn det vi samlet sett har i dag. En annen fordel er at pasientene slipper å bli sendt imellom, men at de har ett sted å komme til der situasjonen deres kan bli avklart. Vi har ikke konkludert, men jeg synes denne ideen er veldig interessant, og jeg er helt sikker på at jeg vil foreslå at vi jobber videre med dette.