Utdeling av idrettsstipend, byggeskikkpris og dagens talent, i tillegg til Orklangs siste konsert og konsert med Eggkleiva mannskor, var blant det Orkangerdagene 2016 kunne by på torsdag kveld.

Dagens talent

Aurora J. Dahl startet kveldens musikalske innslag med en stemme som gikk rett i hjerterota. Med en sterk, klar og nydelig stemme fremførte hun tre sanger mens hun også spilte piano.

– Hun er et stort musikalsk talent, fastslo prisutdeler Odd Ustad da han overrakte henne prisen for «dagens talent».

Det er bare å glede seg til fortsettelsen.

Idrettsstipend

Hopperen Espen Jacobsen har virkelig fått vist frem sitt talent, spesielt under siste del av vinteren, og mottok Orkdal kommunes idrettsstipend for 2016 pålydende 20 000 kroner.

– Pengene skal brukes på hopputstyr, fortalte Jacobsen.

Han startet med hoppingen allerede da han var fire, har siden gått toppidrettslinjen, og satser nå for fullt på hoppkarrieren fremover.

– Han kan bli verdens beste, uttalte prisutdeler Torstein Grønningen.

Byggeskikkprisen

Jon Fredrik Skauge fra Fannremsgården har i følge kommunen blant annet utvist god byggeskikk og sørger for at kvaliteten på byggene holder en høy standard. For dette mottok han kommunens byggeskikkpris 2016.

– Kommunen berømmer arbeidet ditt! Du velger å reparere i stedet for å skifte ut og har gjort en særdeles god jobb, kommenterte ordfører Oddbjørn Bang, som delte ut prisen.

Jon Fredrik Skauge var meget stolt, men ville dele æren for prisen.

– Store deler av prisen skulle gått til en som arbeider hos meg, uten han hadde det ikke vært mulig, sa Skauge.

– Nå skal siste tone synges

Orklangs aller siste konsert fikk vi på nedre Rømme i kveld. Det er ikke tvil om at de har sunget seg inn i mange hjerter. Både koret og publikum syntes det var vemodig, og de mottok stående applaus etter siste tone var sunget. Koret avsluttet med ABBAs «Thank you for the music» for å takke alle som hadde hørt på dem gjennom 36 år.

– Og takk til dere for å ha opptrådd 15 av de 17 gangene vi har arrangert Orkangerdagene, parerte ordfører Oddbjørn Bang