Espen Hansen (14) landet tirsdag kveld denne ruggen på Metlivaldet på Fannrem. 6,5 kilo er den største laksen 14-åringen fra Blåsmo i Orkdal noensinne har fått på flue.

– Jeg hadde fisket i 20 minutter da den bet på kroken. Kampen varte i 35 minutter. Jeg var redd for å miste fangsten, men heldigvis hjalp kameraten min, Iver Slupphaug, meg. Uten ham hadde det ikke gått, sier gutten som gikk ut 8.klasse på Grøtte skole på Fannrem nå.

– Jeg var skjelven da laksen endelig kom på land. Litt fordi det var så spennende å kjempe mot den og litt for at jeg var sliten, legger han til.

Fiskeinteressen har han fått via gammelonkel Bjørn Hansen. Laksefisket startet for alvor som 12-åring. Og 26. juli i fjor dro han opp rekorden hittil; en laks på 7,8 kilo. Den ble tatt på sluk på Engmann-valdet.

De er tre jevngamle kamerater som fisker sammen. I tillegg til nevnte Slupphaug er også Kristian Ljøkelsesøy med.

– Vi er så heldige å få fiske hos Lars Metlid, og Metlivaldet er et kjempevald. Vi har også fått hver vår flue av ham, ei flue som tydeligvis virker. For det var på denne laksen bet på nå, forklarer Hansen, som selv binder fluer.

– Hva skal du gjøre med fangsten?

– Den skal bli til røykalaks. Da skal Iver få en bit som takk for hjelpa da vi dro den opp, sier 14-åringen.

– Hvorfor er du så fascinert av laksefiske?

– Det er spennende og artig! Det er en hobby til gangs på sommeren.

– Har du andre hobbier?

– Ja, jeg spiller fotball på Orkla G14. Og i vår tok jeg jaktprøven, så i høst skal jeg på småviltjakt, sier han.

Etter landinga av laksen tirsdag kveld i 20-tida, og støvlene var tømt for vann, viste det seg at 14-åringen hadde begge sokkene på én fot og barbeint på den andre.

– Jeg tenkte nok veldig mye på laksefiske da jeg hadde på meg sokkene før fisket startet, ler Hansen, som også satt i elva da ST ringte for å intervjue ham om fangsten.