En fin kveld med et variert og godt innhold var det publikum kunne få med seg fra kveldens arrangement under Orkangerdagene 2016.

Takket publikum

Til enorm applaus mottok Elling Breunig Orkdal kommunes kulturpris for 2016

– Tusen takk til publikum, det er dere vi gjør dette for – først og fremst, sa Breunig.

– Det er en overordna, god prestasjon å få denne prisen, fortalte ordfører Oddbjørn Bang da han leste opp begrunnelsene.

Og begrunnelsene var mange, han fikk blant annet skryt for å være en god pedagog for nybegynnere innen faget. Breunig er en godt kjent og mye brukt trommeslager i mange sammenhenger.

– Han har holdt takten i ett par mannsaldre, smilte Bang.

Søstrene Solem Olsen

Torsdag kveld opptrådde tvillingene sammen på scenen ved nedre Rømme. Først sammen med en «komp-gruppe» fra Orkdal storband, deretter kom blåserekka til, for til slutt å spille med hele storbandet. Det var fengende rytmer og flott sang som sveipet over salen.

Dagens talent

Mange fine ord kan beskrive den vakre stemmen tilhørende «dagens talent» Malin Wuttudal, men det bør vel bare sies at den må oppleves. Hun mottok en velfortjent pris, heder og ære.

Miljøprisen

Naturvernforbundet i Orkdalsregionen kunne i torsdag kveld motta miljøprisen.

– Dette er anerkjennelse for arbeid som er gjort og til inspirasjon for videre arbeid, uttalte prisutdeler Hans Kringstad, som påpekte at det var viktig å tenke globalt og handle lokalt.

Ivrig loddselger

Han gjorde en fantastisk jobb med loddsalget i går, Edvard Lund. Unge herr Lund ga konferansier Odd Ustad et klart svar på spørsmålet om han skulle passere gårsdagens sum på 5 700 kroner.

– Sjølsagt!

Pengene går til arrangementet.