Sykkeltur har i mange år stått på lista over aktuelle ferieopplevelser. I år blir det endelig en realitet. Ferieplanen ble lansert for Kristin Broholm litt tidligere i vår.

– Sykkeltur? Det er vel ikke ferie? Ferie skal være late dager og nytelse, svarte samboeren, ikke særlig interessert.

Men jeg var forberedt.

– Har vi ikke snakket om at kiloene har lagt seg litt ekkelt til i vinter? De har heller ikke forsvunnet i løpet av våren. Kunne du ikke tenke deg at noen av dem forsvant samtidig som du har ferie og nyter norsk natur?

Jeg merket at budskapet traff som et slag under beltestedet.

– Jo, men alle jeg kjenner som sykler klager over at de blir såre i baken, prøvde hun seg igjen.

– Tull, svarte jeg. Det handler om å forberede seg, ta noen turer på forhånd og ha litt orden på sykkelutstyret. Saken var avgjort.

Minirail

Siden da er sykkel og sykkelutstyr innkjøpt. Besøkene hos Even Krokstad og Magnus Husdal på G-sport har blitt mange. Det har blitt noen trimturer i distriktet. Vi har lest sykkelblogger og studert kart. Torsdag 30. juni er sykkelveskene pakket og dekkene pumpet opp. Første etappe blir en symbolsk handling for å minne oss om den opprinnelige ferieplanen. Den går med tog. Thamshavnbanen fra Bårdshaug til Løkken Verk.

Utenfor hovedveiene

Videre følger vi Orkladalen til Grindal, over Nerskogen til Oppdal. Deretter går turen til Hjerkinn, hvor vi velger å ta av til Folldal og etter hvert sykle over Venabygdsfjellet ned til Ringebu. I Gudbrandsdalen sykler vi hovedsakelig på vestsiden av Lågen til Lillehammer. Så legges ruten mot Hadeland, via Gjøvik, før ferden går til Hønefoss. Fra Klekken planlegger vi å nærme oss hovedstaden via Nordmarka.

Lokkemiddel

Hvor lang tid vi skal bruke? Tja, dette er først og fremst en ferie som skal nytes. Vi vil stoppe når det føles riktig. Telt, soveposer, liggeunderlag og utstyr for å lage mat blir med. Nødvendig utstyr til sykkelen og klær er selvsagt pakket, men alt med tanke på at det ikke skal bli for tungt. En ting måtte jeg imidlertid love Broholm. EM-finalen i fotball skal overværes på Kontraskjæret i hovedstaden 10. juli.

Kjentfolk langs ruta?

Vi kommer til å rapportere om turen i avisas spalter underveis. Kjenner du noen med tilknytning til avisa Sør-Trøndelags nedslagsfelt som bor langs ruta? Kanskje har du forslag på noen du synes vi skal besøke? Send oss gjerne en SMS på 416 11 368 så ser vi hva vi kan få til.