ST skrev i dagens papirutgave at Knut Arve og Wenche Røstvold er vertskap på Magerøya i Hemne. Dette er feil, og ST beklager. Ekteparet har tidligere vært vertskap på øya, men har nå gitt stafettpinnen videre til det kreative kollektivet «Drivhuset».

Drivhuset består av en gjeng nyutdannede i 25 til 28-årsalderen. Gjennom sommeren vil det være mellom fire og ti kreative damer og menn på øya som utgjør Magerøyas vertskap.

Henrik Hays Nielsen er en av disse som skal ha fast tilholdssted på øya i sommer.

– Det at vi ble vertskap på øya startet med at vi tok kontakt med kommunen for å høre om det var muligheter for å ha ei samling på Magerøya ei helg. Vi fikk veldig god kontakt med kommunen, og det ble snakk om at de manglet vertskap på øya. Vi begynte derfor å vurdere om vi skulle ta på oss jobben, og vi fant ut at det var midt i blinken for oss, forteller Henrik Hays Nielsen.

Magerøydagen 2016

Gjengen i Drivhuset viderefører tradisjonen, Magerøydagen, som arrangeres førstkommende lørdag. Vertskapet tilbyr et mangfoldig program for store og små.

Det blir live-musikk og sang fra lokale artister som Odd Esten Sættem, Ida Solstad og vertskapets egne musikere.

Jan Even Lian vil ta med gjestene på en historisk vandring på øya, og for de eventyrlystne blir det natursti.

Henrik Hays Nielsen lover også at det vil bli ulike spill og aktiviteter for de yngste.

EM på storskjerm

Vertskapet serverer mat og drikke, og på kvelden vises EM-kvartfinalen mellom Tyskland og Italia på storskjerm.

Det blir båtskyss ut til øya fra kommunekaia i Gjengstøa fra klokka 10, og da er det bare å sette av førstkommende lørdag til en innholdsrik dag på Magerøya.