10.-11. august inviteres fiskeinteresserte ungdommer i alderen 12-18 år til Svinsøya i Orkdal. Mål: Rekruttering til laksefiske.

Ungdomsleiren arrangeres av Orkla fellesforvaltning i samarbeid med organisasjonen Elvene rundt Trondheimsfjorden. I fjor ble denne samlinga kjørt i elva Gaula. I midten av august i år skjer det altså i Orkla.

– Det er mulighet for alle ungdommer i hele Trøndelag å være med. Alt er gratis. Vi stiller med mat og drikke og lokale instruktører. Og de som vil får låne utstyr, bortsett fra støvler, sier Rune Krogdahl i Orkla fellesforvaltning.

På kurset skal ungdommene lære blant annet kasteteknikker, fluebinding, skjellprøveanalyser og om livet langs elva. Men: Det er begrenset antall plasser, så påmelding bør skje raskt.

– To personer har allerede meldt seg på, sier Krogdahl, som er kontaktperson for påmelding.

Vertskapet for fiskeleiren er familien Snøsen Svinsøyen. De eier Orkdals lengste vald, cirka tre kilometer. Det tas cirka 100 laks her hver sesong, så valdet er attraktivt.

– Dette er en gavepakke til ungdommen, fastslår Krogdahl.

På fiskeleiren skal ungdommene forhåpentligvis bli «bitt av laksebasillen».

– Vi har et rekrutteringsproblem i elvene. Gjennomsnittsalderen langs elva øker omtrent med ett år hver sesong, sier Jonny Svinsøyen Snøsen, grunneier av valdet og selv ivrig laksefisker.

Etter de to kursdagene får alle deltakerne tilbud om å tilbringe fredag 12. august langs elva med å jakte på storruggen. På valdet er det ni høler i tillegg til enkelte groper hvor laksen liker å stå.