Arbeidet med Skaun motorsenter har så smått kommet i gang, forteller Jan Ole Sund, styremedlem i Skaun motorsenter (se fakta nederst på sida).

Det har vært mye «fram og tilbake» med motorsenteret siden oppstarten for snart ti år siden. Men nå er selve arbeidet i gang.

– Vi har startet med bygginga av den 300 meter lange veien inn til anlegget. I tillegg er det støpt ei bru som skal gå over bekken langs fylkesveien, forteller Sund.

Flere etapper

Nylig ble den idrettsfunksjonelle godkjenninga fornyet i Kulturdepartementet. Det betyr at anlegget er sikret tippemidler, dersom kommunen godkjenner tippemiddelsøknaden som skal inn senest 15. september.

Anlegget skal bygges i flere etapper. Det skyldes hovedsakelig mangel på kapasitet og finansiering i «et jafs».

Fire år?

Den første tippemiddelsøknaden omhandler ifølge Sund bane for moto- og knøttecross. Deretter prioriteres ATV og diverse andre baner, og til slutt gocart og de ulike byggene.

– Det kan bli tre-fire etapper. Og det må søkes om tippemidler til hvert steg, forklarer han.

– Når står alt ferdig?

– Hvis vi skisseres én etappe hvert år, vil det si fire år, svarer styremedlemmet.

Dugnad og sponsorer

Etter at bekken er lagt i kulvert, står rydding av skog langs anleggsveien for tur.

– Veiarbeidet får vi ikke tippemidler til. Det må vi betale selv, og det gjøres gjennom dugnad og sponsormidler, sier Sund.

Bygging av baner vil ikke starte før avklaringer med Kulturdepartementet og forhåndsgodkjenning av spillemidler er på plass. Det antas at dette vil komme i løpet av senhøsten i år.

– Når starter kjøringa på den første banen?

– Hvis alt går etter planen, og det blir en mild vinter, kan det bli neste år, til sommeren eller høsten, sier en optimistisk Sund.

Fakta om Skaun motorsenter :

* Orkla motorklubb og Trondheim motorklubb står bak Skaun motorsenter.

* Arbeidet med å utvikle motorsenteret har pågått siden 2007.

* Det planlagte anlegget ligger i Vennamarka i Skaun. Motorsenteret har en 40-årig leieavtale med grunneier Erlend Venn.

* Senteret dekker et område på 214 mål og vil ha rom for mange grener innen motorsport, blant annet motocross, gocart, ATV, crosscart, trial, snøskuter, knøttecross.

* Alle baner skal bygges med en standard slik at det kan arrangeres nasjonale løp.

* Skaun motorsenter vil i tillegg til ulike baner inneholde flere bygg; restaurant, sanitærbygg med garderober og dusj, kontor/møterom, dommertårn.

* Senteret skal tilpasses funksjonshemmede.

* Totalkostnad er skissert til 32 millioner kroner.

Den første tippemiddelsøknaden omhandler bygging av bane for motocross (bildet) og knøttecross. Foto: Skaun motorsenter