Scanbio Biokraft Marin AS har ikke hatt produksjon i lokalene sine i Selva i Agdenes på tre år. Men de håper å komme i gang igjen.

– Det har ikke vært drift i Selva siden 2013. Da ble det stans fordi den ene kunden vi hadde på de produktene vi laget der, sluttet å handle med oss, forteller John Binde, som har vært konsernsjef i Scanbio siden 2015.

Planer på is

Biokraft Marin AS etablerte seg i Selva i september 2011, med råstofftanker og prosessanlegg i de gamle Midwest-lokalene. Selskapet innhentet, lagret og behandlet biprodukter av fisk. I 2013 ble Biokraft Marin oppkjøpt av Scanbio, og det forelå planer om utvidelse både av staben og antall tanker. Dette ble det imidlertid ikke noe av.

– Markedet vårt falt bort da vi mistet den kunden. Det er kjedelig for bedriften, som har investert betydelig i anlegget i Selva. Det er et moderne og framtidsrettet anlegg, og vi har ikke gitt opp håpet om å få det i drift igjen, sier Binde.

Han sier de jobber med å finne kunder som vil gjøre dette mulig.

– Per i dag har vi produksjon på de to anleggene våre i Bjugn og Lysøysund, mens vi fortsatt bruker tankene i Agdenes som lagringstanker. Vi mellomlagrer produkter der, så vi har anløp av skip som henter og bringer last. Anlegget har sånn sett en verdi for oss, men vi ønsker å få produksjonen i gang igjen. Det står nytt, flott utstyr der, sier Binde, som har tro på å være i gang igjen om ikke så altfor lenge.