Det nye gateløpet på Orkanger fikk skryt i øst og vest etter fjorårets «premiere». Orkdal Energi Mila, som er for alle uansett alder og nivå, har start og mål på friidrettsbanen i Idrettsparken på Orkanger.

I fjor ble løpet, som arrangeres av Orkanger Friidrett i samarbeid med Orkdal energi, arrangert tidlig i september. I år er datoen flyttet til midten av august: Tirsdag 16. august.

Deltakerrekord?

– I fjor ble blant annet Trondheim Maraton arrangert få dager etter vårt løp. Det gjorde nok at en del sparte seg til trondheimshelga. Nå har vi styrt unna alle lokale løp. Vi håper å nå opp mot 150 deltakere. Og det er plass til enda flere, sier løpsgeneral, Thor Zevgren.

Han melder om god forhåndspåmelding, været blir bra, og han garanterer rekorddeltakelse.

Trasé

Cirka 80 løpere stilte til start i fjor, hovedsakelig konkurranseløpere. Traseen er i år akkurat den samme som i fjor: Start inne på friidrettsbanen i idrettsparken. Derfra ut av «Parken», forbi Orklahallen, forbi 3T, over brua ved Hamos på Grønøra, langs elva opp til gamle Gjølme bru, gjennom Moan og Geilan og inn til idrettsparken igjen.

Kun 5 km på mosjonister

De som stiller i konkurranseklasse kan velge mellom 5 og 10 kilometer (to runder), mens mosjonsklassen i år kun kan velge den korteste distansen.

– Jeg håper alle skiløpere og friidrettsfolk i dalføret stiller til start, sier Zevgren, som i konkurranseklassen lokker med pengepremier til de tre beste kvinnene og mennene på både 5- og 10 kilometer.

Løyperekorder

Påmeldinga er allerede åpnet, blant annet via en link på arrangørens facebook-side. Ellers er det mulig å melde seg på inntil en halvtime før start på løpsdagen. Mosjonsklassen starter en halvtime tidligere en konkurranseklassen.

Når det gjelder løyperekorder, skal de bli tøffe å slå. I fjor vant Trond Ørjan Eide fra Strindheim herreklassen på 10 kilometer. Han løp på 31,37 minutter.

– Suksess

Dameklassen over samme distanse ble vunnet av Maria Wågan fra Namdal løpeklubb på 37,42.

Herreklassen på 5 kilometer ble vunnet av Joakim Sødal fra Kyrksæterøra på 15,38. Dameklassen her ble vunnet av Anniken Amos Rudd fra Strindheim på 17,56.

– Løperne skrøt av traseen. Det var en suksess, sier Zevgren.