260 barn og unge har inntatt Rindal for å delta på Småtrolluka. I år arrangeres fotballskolen for 32.gang, og det er en rutinert gjeng som holder den tradisjonelle skolen i gående.

I 1984 etablerte Eli Landsem fotballskolen for å fremme jentefotballen. I dag er Småtrolluka en av landets eldste idrettskoler, og Landsem er fremdeles med i komiteen. Sportslig leder i Småtrolluka, Yngve Bakken ser fram til ei uke med høy aktivitet i bygda.

– Opplegget funker kjempegodt. Vi har åtte grupper og ungene er flinke, og vi har flinke instruktører, sier Bakken.

Mesternes mester

Hver dag er det to økter med fotball. I tillegg kommer mange andre aktiviteter, og en favoritt blant deltakerne er den daglige konkurransen, mesternes mester. Her får de utfordre seg i ulike øvelser, og poengene blir summert gjennom hele uka. På fotballskolens siste dag blir det finale. Mandag startet konkurransen med en sprintøvelse etterfulgt av skudd på mål. Engasjementet og konkurranseinstinktet var på topp hos de unge deltakerne.

Høydepunkt

Bernt Sæther har tatt turen helt fra Lillestrøm for å delta på Småtrolluka for fjerde året på rad.

– Faren min har slekt her, og jeg har slekt her, derfor kommer jeg hit på fotballskole, forteller Bernt.

Magnus Øyen fra Rindal sier at det er gøitj å spille fotball.

– Det er veldig lærerikt å være med på Småtrolluka, sier Magnus.

Guttene har begge vært med i mange år, og forteller at mesternes mester er et høydepunkt, og at de også er med på dette hvert år.

Høyt nivå blant jentene

Mari Gjul, Gine Fugelsøy og Stine Øyen Saltø fra Surndal har vært deltakere på Småtrolluka i mange år, men i år er de for første gang med som instruktører. De har ansvaret for ei ren jentegruppe.

– Den første økta gikk veldig bra. Vi var litt usikre på hvordan vi skulle legge opp økta i forhold til ferdigheter, men jentene er veldig flinke, og vi ble litt overrasket over hvor høyt nivået er, forteller Stine Øyen Saltø.

– Det er kjøle gøitj å se så mange gode jenter, sier Mari Gjul.