Håndballjentene fra Skaun startet å spille håndball da de var i 7-8-årsalderen. Da va de delt opp i et lag fra Skaun og et fra Buvik. Senere ble de slått sammen til et lag som spilte sammen helt fram til forrige sesong.

Overgang

Skaunjentene er ivrige håndballspillere, og ville ikke gi opp selv om det ikke var nok jenter i hjembygda til å stille lag. Løsningen ble derfor en overgang til Trondheimsklubben Tiller. Anne Loraas har fulgt jentene siden de var unge og forteller at gjennom kontakter i Tiller IL Håndball ble det dannet nye treningsgrupper, og det ble satset i både J15 og J16 i regionserie og på deltakelse i cuper.

Jentene fra Skaun har blant annet vært med å vinne Trønder Energi-cup, Røros cup, og J15 ble avdelingsvinner.

J16 laget ble sluttspillmester for region Midt-Norge og vinner av Baldus cup.

Verdens største håndballturnering

Jentene tok seg til 8-delsfinale i Peter Wessel cup, og nå sist uke spilte de Partille cup i Gøteborg, som er verdens største håndballturnering.

I Partille cup spilte Tiller J00/01 seg til kvartfinalen, og endte blant topp åtte.

Motstandere underveis var fra flere land: Færøyene, Sverige, Norge, Danmark og Kroatia.

På laget i Partille cup spilte fem av Skaunjentene, Iselin Viggen Røli, Guro Fagerholt Berg, Kristin Loraas Eiriksson, Frida Elise Fandin og Nora Bolland Byberg.

Skaunjentene Julie Wraalsen og Andrea Nyeng spiller også for Tiller.

Kroatisk trener

I sesongen trener jentene tre ganger i uka i tillegg til kamper, og utenom sesong trener de fire og fem ganger i uka. Jentene trenes av kroatiske Ivan Pongracic, som tidligere har spilt på landslaget i Kroatia og i Champions League.

Øverst fra v.: Andrea Nyeng, Amanda Østby Nilssen, Sara MG, Marte EN,: Guro Fagerholt Berg,Sara BA, Julie Wraalsen. Nederst fra v.: Silje Nordli, Andrea HA, Frida (målvakt), Kristin Loraas Eriksson,Nora Bolland Byberg.Foto: Privat Skaunjenter i toppen