Orkdal kommune inviterer i samarbeid med avisa Sør-Trøndelag til en fotokonkurranse. Temaet er elva Orkla.

Bakgrunnen for konkurransen er utviklinga av området langs Orkla som tur- og rekreasjonsområde. Blant annet har bruprosjektene ved Follobekken og Evjensbekken tidligere vært omtalt i ST.

I tillegg har kommunen inngått et bredt samarbeid med NTNU. Deriblant et kurs som skal realisere fem ulike «fullskalaprosjekt» langs elva de nærmeste fem åra.

– Vi ønsker å kartlegge mulige plasseringer for prosjektene langs elva. I forbindelse med kartlegginga ønsker vi å spore opp det som kan være interessant – om det er en historisk interessant plass, flott landskap eller spesiell natur, forklarer Johannes Lipphardt, prosjektleder bygg i Orkdal kommune.

Orkdal kommune ønsker primært bilder langs elva som ligger innenfor kommunegrensa. Med andre ord: Bilder fra Orkdal kommune.

– Vi ønsker å bruke bildene i etterkant. Dette bør fotografen være innforstått med det, sier Lipphardt.

Kommunen lyser ut 10 000 kroner som premie. Beløpet vil fordeles på flere bilder. De første 25 bidragene får i tillegg en bokpremie, «Veien til Stoin», fortalt og illustrert av Stein A. Kirkaune.

Det er foreløpig ikke avgjort etter hvilke kriterier premien skal fordeles - om det er 1.-, 2.- eller 3.plass, eller for ulike kategorier. Dette vil avgjøres av en jury etter hvert.

Bildene sendes på e-post til: nyhets.redaksjonen@avisa-st.no, og merkes «Fotokonkurranse».

De bør være av relativt god oppløsning og merket med stedsnavn, og gjerne også med en kort forklaring i én eller to setninger.