De to tilbringer ei uke i Nice for å feire 40 års bryllupsdag. Det skulle bli et minne for livet, på en langt mer dramatisk måte enn de hadde håpet.

– Jeg har nettopp vært ute en tur og kikket. Det skjedde bare 250 meter fra hotellet vårt, og der ute er alt avsperret nå. Det er politi og marinesoldater over alt. Lastebilen står der ennå, men er i ferd med å bli tauet bort, sier Kristoffer Bjørgan på telefon til ST fredag morgen.

Valgte verandaen

Paret kom til Nice onsdag. De satt på en restaurant og spiste middag rett før kaoset brøt løs torsdag kveld.

– Vi gikk inn på hotellet cirka klokka 21. Kona var litt skeptisk på å være ute i folkemengden under fyrverkeriet, så det ble til at vi så på det fra verandaen. Klokka 22.40 hørte vi skudd og bråk, og da var det tusenvis av mennesker som sprang oppover gatene forbi oss og rev ned alt som var utenfor her, sier Bjørgan.

Med en gang skjønte ikke paret helt hva som skjedde, men fant fort ut via CNN at det dreide seg om terror. Hotellet ble sperret av, og ingen fikk lov til å forlate bygget.

Skepsis og alvor

– Vi er selvfølgelig glad vi valgte å se fyrverkeriet fra verandaen, sier han.

– Hvordan er stemninga rundt dere nå?

– Vi har akkurat spist frokost, og det gikk ganske stille for seg. Folk er skeptiske og alvorlige. Det er mye mobilbruk, for det har vært umulig å komme gjennom for å sende meldinger i går kveld, sier Bjørgan.