Skytterkarrieren til Esten Skårild startet i ung alder da han ble med onkelen sin på feltskyting. I 2007 var han med på skyttercamp, og siden den gang har han vært en ivrig skytter.

Debut

Onkelen, Åsmund Skårild, var med i Heim/Hemne Skytterlag, og tok med seg Esten på hans første feltstevne på Krokstadøra.

– Jeg husker at jeg hadde 25 treff, forteller Esten.

I 2007 debuterte han også på landsskytterstevnet. Hvor han kom på niende plass i klasse 1 for nybegynnere i DFS. Året etter stilte han i klasse tre, og han hadde fått lånt seg en gammel krag med miniatyrløp. Esten Skårild ble etter hvert en ivrig skytter, og laget seg blink inne i låven hjemme på gården i Skårilla. Nå har han deltatt i klasse fem siden 2009.

Studier

I to år har Esten Skårild gått på teknisk fagskole på Kongsberg. Her skjøt han for Jondalen skytterlag.

– Jondalen har noen av landets beste skyttere, og det var nok en stor grunn til at jeg valgte å studere akkurat her, sier Skårild.

Han ble ferdigutdannet nå i juni, og har flyttet tilbake til Skårilla, og skyter nå for Heim/Hemne skytterlag igjen.

Ferietur

Esten bruker ferien sin til å dra på Landsskytterstevnet.

Det er alltid stor spenning knyttet til Landsskytterstevnet i skyttersporten.

– Det er vi skytterne som hauser det opp, og legger press på oss selv, forteller Esten.

Han sier også at han merker presset litt ekstra på standplass under Landsskytterstevnet, men at han ikke har fokus på å nå et bestemt mål annet enn å skyte best mulig teknisk.

– For meg er det viktigere å ha en god sesong, enn å gjøre det bra på ett stevne.

Nordisk Mesterskap

– Målet mitt er å kvalifisere meg til Nordisk Mesterskap som går i Sverige i starten av september, forteller Esten Skårild.

Han har vært med i Nordisk Mesterskap to ganger tidligere, en gang i Norge og en gang i Sverige. På seniorlaget er det 15 skyttere og på ungdomslaget er det fem skyttere som blir tatt ut.