Rindal ILs G15/16-lag skal delta i Norway Cup neste uke, og guttene ser fram til å møte nye fotballag.

Det har blitt fast takst at Rindal IL sender 15- og 16-åringer på cup i hovedstaden. I år er det åtte 15-åringer og sju 16-åringer, som skal få prøve seg i en av verdens største fotballturneringer for barn og unge i alderen 10 – 19 år.

Ny motstand

Albert Bolmøyen Lorgen (16) var med på Norway Cup i fjor også, og han forteller at det var «gøitj» å prøve noe nytt. Fotballkarrieren til Lorgen startet allerede i førsteklassen på barneskolen.

– Mamma kjøpte med leggskinn hjem fra en bytur, og så dro jeg på ei trening bare for å prøve. Og jeg fant ut at det var ganske «gøitj» og så ble jeg hekta, forteller han.

Siden det er Lorgens andre år på Norway Cup vet han litt mer hva de går til. Han sier at han forventer at de skal gjøre så godt de kan.

– Jeg håper vi kommer til sluttspill og finale, men vi møter god motstand så det blir veldig spennende, sier Lorgen.

Han gleder seg også til å møte litt andre lag, og bli kjent med nye folk.

– Vi spiller jo i krets her hjemme, og er vant til å spille mot de samme lagene. Det skal bli gøy å prøve seg mot litt nye motstandere. Norway Cup er jo mye større enn andre cuper vi har deltatt på. Vi har vært både på Bergstadcupen og Ørland cup før, men Norway Cup er mye større, forteller Lorgen.