Vaktmannskap og alle frivillige er klar på festivalområdet. Regnet var innom på en snartur, men forlot området i løpet av en halvtime. Det er meldt oppholdsvær resten av kvelden, så nå er det bare å ta med seg festivalhumøret og møte opp i Vannspeilet på Orkanger.

– Vi er klare, sier vaktene Jan Ingebrigt Ustad og Jon Møkkelgård fra Orkla Fotballklubb. Sammen med et tyvetalls andre fra klubben er de hyret inn som vakter og ryddemannskap.

Det er i det hele tatt et stort apparat som er på plass for å få til arrangementet som er blitt et populært innslag de siste årene. Idylliske Vannspeilet er en flott arena, og stemningen blir nok på topp i kveld når Donkeyboy entrer scenen ved midnatt.

Britt Moen og hennes dyktige stab sørger også i år for festivalmaten, som nok kommer til å være et kjærkomment innslag for sultne festivaldeltakere utover kvelden. De fargerike strandstolene er på plass på sandstranda. I morgen blir det barneaktiviteter på dagtid, før musikken starter med «afterbeach» utpå ettermiddagen.

Værmeldingen ser ut til å spille på lag med arrangørene. Også i morgen ettermiddag og kveld meldes det oppholdsvær og gløtt av sol. Alt ligger dermed til rette for en flott festivalhelg på Orkanger.